Polita de raspundere civila auto pe 2007 le-a oferit romanilor prima consecinta directa a integrarii europene. Tarifele RCA sunt cu pana la 50% mai mari, in conditiile in care din acest an polita va contine si asigurarea Carte Verde, valabila si in afara Romaniei.

Companiile de asigurari si-au stabilit singure tarifele pentru acest an, piata fiind liberalizata. Prin urmare, diferentele de cost intre societatile de profil pot fi destul de mari, mai ales ca cei mai multi asiguratori vor emite acum un pret si in functie de profilul clientului sau de modul sau scopul de folosire a autovehiculului.

Cert este ca cele mai multe dintre companii ofera tarife mai mici pentru clientii din mediul rural, unde riscul de accident este mai mic decat la oras, precum si pentru pensionari sau persoane cu deficiente locomotorii. Unele societati acorda chiar si reduceri de 10% pentru soferite, considerate mult mai atente si precaute decat barbatii aflati la volan. De asemenea, mai sunt si asiguratori care incurajeaza prin reduceri incheierea politei pentru un an de zile, si nu doar pe sase luni.

Cartea Verde, care va asigura utilizatorii si in afara granitelor, se va elibera gratuit, la cerere, si va transforma polita autohtona intr-un act recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Extinderea teritoriala a politei presupune insa si majorarea semnificativa a limitelor de despagubire in caz de accidente. Acestea vor fi de minimum 100.000 de euro, anul acesta, si de 150.000 euro, din 2008.

Va puteti procura asigurarea si de la vanzatorii volanti din masinile parcate la intersectii

"Averea" va prezinta tarifele anuale pentru masini cu capacitate cilindrica de la 1.401 pana la 1.600 cmc

Asigurator Tarif

Asitrans 252,00 RON
Asiban 300,00 RON
Asirom 342,00 RON
Ardaf 291,60 RON
Astra-Uniqa 254,40 RON
BCR Asigurari 240,00 RON
BT Asigurari 288,00 RON
Generali 288,00 RON
Omniasig 330,00 RON
Unita 295,32 RON


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.