Filmul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", in regia lui Catalin Mitulescu (foto), propus de Romania la categoria "Cel mai bun film strain" la Gala Oscar din acest an, va beneficia de o proiectie speciala la Los Angeles, la initiativa Institutului Cultural Roman (ICR) din New York.

Sub titulatura "For your consideration" (un "va supunem atentiei" adresat membrilor Academiei Americane de Film care voteaza), lunile decembrie-ianuarie reprezinta in SUA perioada unei promovari frenetice a filmelor in vederea nominalizarilor pentru Oscar. Anul acesta, la categoria "Cel mai bun film strain" s-au inscris 61 de filme, dintre care, dupa voturile celor 120 de membri ai academiei care voteaza, vor fi alese cinci care vor participa in finala Galei.

"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" va beneficia, cu sprijinul ICR New York, de o proiectie speciala la Los Angeles chiar in cursul zilei de azi (precedata de anuntul "For your consideration" din "Variety" - revista industriei americane de film), incercand sa ofere celor care voteaza o posibilitate suplimentara de a vedea filmul, dar si jurnalistilor posibilitatea de a-l vedea si comenta. Promovarea filmului in vederea nominalizarii la Oscar a fost sprijinita financiar si de Centrul National al Cinematografiei.

De asemenea, filmul va fi prezentat si la Festivalul International de Film de la Palm Springs, ultimul festival de cinematografie inainte de nominalizarile pentru Oscar si, totodata, ultima posibilitate de promovare a acestuia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.