Administratia Capitalei se chinuie de peste o luna sa puna in practica noul sistem de taxare pentru transportul public

Introducerea noului sistem de taxare unic pentru transportul de suprafata si metrou da batai de cap conducerii Regiei Autonome de Transport din Bucuresti (RATB). Sistemul, in valoare de peste 12.300.000 de euro, este in probe de aproximativ o luna, iar functionarea lui la capacitatea prevazuta de autoritati ar putea dura chiar ani de zile. Sistemul unic de taxare RATB-Metrorex este in probe de anul trecut, din 12 decembrie, iar in acest proces au fost incluse numai cateva trasee din zona de sud a orasului. Este vorba despre liniile de autobuze 312, 313 si 381.

Pentru achizitionarea cartelelor, RATB a pus la dispozitie, in prezent, sapte centre de abonamente: Strada Halelor (zona Unirea), Obregia (cap linie 313), Unirea (cap linie 32), Sfantul Gheorghe, Piata Resita (cap linie 381), Constantin Brancoveanu, Piata Sudului. De luni, vor mai fi deschise inca patru centre de abonamente tip cartela, iar de marti, alte patru, toate in zona centrala si de sud a Capitalei.

Calatorii nu se inghesuie la cartele

Beneficiarii noului sistem de taxare nu prea s-au inghesuit la cumpararea cartelelor unice. Pana in prezent s-au vandut 4.000 de carduri. "Este prima oara cand iau cartela electronica, chiar daca am nevoie doar de abonament pe o linie. Sper sa fie mai practic, dar imi este frica sa nu o pierd", spune Ileana (42 de ani), care calatoreste cu tramvaiul 32. Nu toti calatorii au insa incredere in noua cartela. "Eu iau tot bilet, pentru ca nu merg permanent cu transportul in comun", precizeaza Dinu (19 ani), aflat in tranzit prin Bucuresti. Si vanzatorii de la centrele de bilete spun ca "noul sistem de taxare este folosit mai mult de calatorii care iau abonamente lunare". Cu toate ca s-au investit multi bani, probele arata ca sistemul are si unele deficiente. Nu este vorba de probleme tehnice, ci de colaborarea calatorilor, lucru care ii preocupa pe mai-marii regiei de transport.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.