Mama copilei de 3 ani a fost grav ranita * Tovarasii lor de furat au fugit inaintea sosirii Politiei

O fetita de trei ani a murit, iar mama ei a fost grav ranita dupa surparea unui imobil nelocuit. Cladirea, situata in centrul vechi al Constantei, la intrarea in zona peninsulara, face parte din categoria "ruine celebre ale orasului".

Imobilul de pe strada Traian nr.10 apartine unei firme, SC Model Constanta SA, care nu a investit nimic pentru refacerea bunului de patrimoniu. In dupa-amiaza zilei de 26 februarie, la ora 17,00, patru persoane s-au aventurat printre daramaturi pentru a mai fura cate ceva. Printre hoti se afla si tanara Maria Mihai (23 de ani), care isi luase si fetita de numai 3 ani, Ana Maria Bianca. In cautare de fier vechi, caramizi si BCA-uri, cei patru au incercat sa disloce o grinda care avea, insa, rol de sustinere.

Peretele sprijinit de grinda s-a naruit prinzandu-le sub ruine pe fetita si pe mama ei. Micuta Ana Maria Bianca a murit strivita, iar mama ei a fost grav ranita. Tovarasii lor de furat au dat bir cu fugitii, ca sa nu dea ochii cu Politia. Accidentul de sambata este al doilea petrecut in acest an la imobilul de pe Traian 10. Pe data de 20 ianuarie, un perete al cladirii s-a prabusit deteriorand un aparat de aer conditionat montat pe imobilul vecin.

Primaria Constanta a comunicat ca a facut tot ce ii permite legea pentru ca proprietara, SC Model Constanta SA, sa consolideze cladirea. Imobilul cu pricina se afla si in atentia Inspectoratului General Teritorial de Siguranta in Constructii, capatand "insigna" rosie pentru pericolul pe care il reprezinta. In zona deosebit de circulata a fost instituit sens unic de deplasare. Dupa somatiile si amenzile primite, SC Model Constanta SA a primit certificat de urbanism pentru demolarea cladirii. Imobilul putea fi daramat inca de pe 9 februarie a.c.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.