Bisericile din intreaga tara vor fi intesate astazi de forte de ordine, care au misiunea sa asigure paza credinciosilor si a apei sfintite

Una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii, Boboteaza, a ajuns sa fie celebrata in Romania numai in "compania" jandarmilor si a politistilor. Pentru slujbele care au loc astazi in toata tara a fost mobilizat un numar impresionant de forte de ordine, de ordinul miilor. Ca sa pazeasca credinciosii de hotii de buzunare si de scandalagii, dar si apa sfintita!

Peste 700 de politisti in judetul Timis

Aproape 500 de politisti in judetul Timis si 250 in orasul Timisoara vor asigura astazi paza si ordinea publica la slujbele de Boboteaza. Fortele de ordine se vor concentra in special in jurul bisericilor. "Din experienta anilor trecuti, am avut probleme cu hotii de buzunare si cu scandalagiii", spune Serban Pittner, purtatorul de cuvant al Politiei Timis. In fiecare an, in 6 ianuarie, mii de credinciosi ordodocsi din Timisoara si din jurul municipiului aleg sa participe la slujbele religioase de la Catedrala Mitropolitana. (A. Szoke)

La Cluj, jandarmii vor pazi agheasma din butoaie
Mai mult de 100 de jandarmi au fost mobilizati si in Cluj pentru asigurarea ordinii in jurul lacasurilor de cult din municipiu. Cel mai pazit "obiectiv" va fi Catedrala Mitropolitana din Piata Avram Iancu, unde anual se formeaza cozi uriase, cu sute de persoane, pentru primirea apei sfintite din butoaiele amplasate de Mitropolie. Pentru prima data in ultimii ani, mitropolitul Bartolomeu Anania nu va oficia slujba de Boboteaza, fiind internat la Clinica de Ortopedie, cu o contuzie la femur. (Mihai Bacalu)

Peste 1.000 de forte de ordine, in Moldova

De Boboteaza, ordinea si linistea publica vor fi asigurate in Bacau de peste o mie de jandarmi si politisti. Cele mai importante efective vor fi mobilizate in orasele Bacau si Comanesti, unde au loc slujbe religioase la care vor participa zeci de mii de credinciosi. La Comanesti este programata una dintre cele mai importante manifestari religioase din ultimii ani, care va fi oficiata de Inalt Preasfintia Sa Ioachim Bacauanul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.