Mii de romani isi vor petrece sfarsitul de saptamana in statiunile de pe Valea Prahovei si in celelalte zone montane

Sarbatorirea Bobotezei si a Sfantului Ion, petrecerea Craciunului pe rit vechi, dar si dorinta a petrece la munte acest sfarsit de saptamana a umplut pana la refuz statiunile Predeal si Poiana Brasov. Si asta pentru ca zapada cazuta in ultimele zile i-a convins pe multi sa-si scoata schiurile din debara si sa plece pe munte.

La Predeal nu se mai gaseste de inchiriat nici macar o camaruta la mansarda sau o garsoniera la bloc. Cele peste 4.000 de locuri de cazare clasificate au fost rezervate dinainte de Revelion. Nici la pensiunile care practica turismul la negru nu mai ai nicio sansa inca de joi sa gasesti ceva liber.

Partii pline, parcari blocate de nameti

Toate partiile din Predeal sunt practicabile, cu un strat de zapada de peste 70 cm. Probleme sunt cu accesul spre Paraul Rece, unde se circula in conditii de iarna, iar partia, ieri, nu era inca batatorita. Pe partia de la Clabucet, cei care doresc pot sa schieze si in nocturna. Telefericul si telescaunul functioneaza fara probleme. Adultii platesc 5,5 lei pentru o urcare cu telescaunul si 11,5 lei cu telefericul, iar copii - 3,5 lei, respectiv 6,5 lei.

Schiorii pot sa cumpere cartele valorice de la 10 puncte pana la 60 de puncte, cu reduceri pentru copii. La Predeal, plimbarea cu ATV-ul a devenit o moda, astfel ca numarul vehiculelor a crescut de 10 ori fata de acum doua saptamani. Nici in Poiana Brasov partiile nu mai fac fata afluentei de schiori. "Din pacate, acum avem zapada, dar turistii nu pot sa vina la noi. Partiile sunt batatorite, functioneaza nocturna, dar este o aventura sa urci din Brasov in Poiana, pentru ca deszapezirea s-a facut cu mare intarziere, parcarile sunt blocate de nameti, iar circulatia este imposibila in statiune", ne-a declarat Emil Farcasanu, coordonator la Scolii de schi de la Ana Hotels.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.