Medicina alternativa continua sa propuna romanilor solutii neconventionale pentru tratarea si chiar vindecarea a tot felul de boli. O clinica din Bucuresti face furori pe sectorul tratamentelor naturiste, pentru a trece peste problemele medicale dintre cele mai diverse clientii sai fiind nevoiti sa inghita flori sau petale de flori preparate special. Nu numai oamenii apeleaza la astfel de tratamente, terapeutii recunoscand ca au avut drept pacienti chiar caini sau pisici.

Desi in Occident reprezinta de mult timp o solutie destul de comoda pentru tratarea a numeroase boli, remediile florale, cum sunt ele denumite in literatura de specialitate, sunt o noutate in Romania. Locurile unde acestea se aplica pot fi numarate pe degetele de la o singura mana. Frica, incertitudinea, preocuparea excesiva pentru bunastarea celorlalti, preocupare insuficienta pentru prezent, singuratate, sensibilitate excesiva la influente si idei, dezamagire sau disperare, anumite probleme de ordin sexual (frigiditate, lipsa erectiei sau apetitului sexual etc.), toate aceste afectiuni isi pot gasi un remediu in compozitiile florale. "in total avem la dispozitie 38 de solutii pentru tot atatea probleme medicale. Cea mai cunoscuta si cea mai des tratata in Bucuresti e anxietatea. Este o stare emotionala cuprinzand in proportii variabile teama, nelinistea, ingrijorarea si tensiunea nervoasa.

Cauzele pot fi diferite, fie ca e vorba de o pregatire mentala pentru a face fata unei imprejurari cu care nu suntem familiarizati, fie ca ne confruntam cu o situatie care implica un grad de risc sau de amenintare. Alteori de vina este anticiparea repetarii unei experinte neplacute, dar lista nu se incheie aici. Trandafirul salbatic preparat sub forma unei vechi retete este mai mult decat eficient si nu a dat gres niciodata", explica terapeutul Claudia Cabat.

O doza costa 600.000 de lei

Timiditatea poate fi si ea "rezolvata" tot cu ajutorul florilor. Teama de a vorbi in public sau retinerile pe care le au copiii si adulti atunci cand este nevoie ca ei sa-si exprime gandurile prin viu grai sunt necazuri cu care nu putini s-au intalnit. "in urma cu ceva timp am tratat un copil care se pierdea atunci cand, in timpul orelor de clasa, era scos la tabla. Dupa numai o luna de tratament cu cretisoara lucrurile au evoluat intr-o directie pozitiva, fapt care s-a facut observat si in ceea ce priveste rezultatele la invatatura". Oboseala, fie ca e vorba de cea fizica sau cea psihica, isi poate gasi remediul in floarea de maslin.

"Modul de actiune al acestor preparate este simplu, extractele din flori detecteaza vibratiile negative din organism si linistesc intr-un ritm lent orice sentiment care ne da peste cap in plan psihic". O doza dintr-un astfel de remediu costa 600.000 dar un eventual pacient intra in posesia ei numai dupa o discutie preliminara cu specialistul in remedii florale. "Remediile se pot pune in apa plata, ceai, sucuri, chiar se pot amesteca si in mancare, mai ales in cazul animalelor si al copiilor. Se pot lua la orice ora din zi sau din noapte, inainte, in timpul sau dupa masa, eficienta remediilor ramane aceeasi. Exista o singura restrictie: nu se iau in apa sau sucuri acidulate. in stari trecatoare, efectul poate fi resimtit imediat, dar pentru probleme cronice este necesar un tratament indelungat", mai spune Claudia.

Pisici tratate cu flori de salcie galbena

Interesant este faptul ca remediile florale au efect si asupra animalelor de casa, fie ca este vorba de pisici fie ca este vorba despre caini. "Putem vorbi despre personalitate si in cazul animalelor. Ele raspund si reactioneaza intr-o maniera individuala, la lumea in care traiesc. si ele pot experimenta sentimente si emotii negative. Pot suferi de frica, de singuratate, de gelozie, pot avea socuri afective sau probleme de adaptare.

Toate aceste trairi se reflecta in modificari comportamentale, schimbari de obiceiuri si preferinte alimentare. Am avut cazuri de pisici panicate, care atunci cand stapanii aveau oaspeti se ascundeau in cel mai indepartat ungher al casei si nu mai ieseau de acolo cu orele. Un tratament lunar bazat cu picaturi de cretisoara a transformat animalul intr-unul foarte docil si chiar prietenos. De asemenea, se pot trata si cazurile de agresivitate aparent inexplicabila sau cele in care animalele manifesta un apetit foarte ridicat, remediile constand in laur ghimpos sau salcie galbena", explica Claudia Bacat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.