Absolventii de studii superioare isi pot echivala in Spania diplomele universitare obtinute in Romania cu ajutorul unei cereri tip, o copie dupa pasaport, diploma de licenta si foaia matricola legalizate si traduse in spaniola, precum si o taxa de 85 de euro.
De asemenea, ei trebuie sa completeze o cerere-tip, in care vor indica si diploma universitara spaniola care corespunde celei obtinute in Romania.

Totodata, persoanele interesate mai trebuie sa prezinte si o fotocopie stampilata a pasaportului, adeverinta de studiu sau diploma autentificate la Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii si foaia matricola, precum si traducerile acestor documente in limba spaniola, legalizate la notariat si supralegalizate cu Apostila de la Haga. Aceste documente pot fi depuse atat la biroul de primire din Spania, cat si la cel din Romania. Documentele pot fi depuse atat de persoana care cere echivalarea studiilor, cat si de o alta persoana, in baza unei cu imputerniciri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.