In faimoasa catedrala Sainte Catherine, singura Biserica Ortodoxa din Bruxelles - Parohia Sfanta Paraschiva, soprana Felicia Filip si Corul National de Copii "Alegretto" au sustinut un concert extraordinar chiar in noaptea de anul nou, concert ce a fost transmis in direct in tara si a fost inregistrat si de televiziunea nationala belgiana.

Spectacolul care va fi retransmis la TV in Belgia, Olanda si Luxemburg chiar in aceste zile a fost un succes total. Acesta a fost organizat de Casa de Cultura Belgo - Romana si a strans in noaptea de anul nou un numar record de spectatori, multi dintre ei sositi special din toata Europa pentru soprana Felicia Filip. Ea a fost insotita la Bruxelles de sotul sau, Cristian Mihailescu, director al Teatrului de Opera din Brasov.

"S-au cantat colinde si s-a lansat <> intr-o noua orchestratie, in ideea ca este piesa cea mai cunoscuta pe toate meridianele, asa incat multi o revendica" - ne-a declarat in exclusivitate binecunoscutul regizor. "Felicia a vrut neaparat sa o cante si in romana si in franceza in acest moment unic al romanilor de pretutindeni si sa continue traditia romaneasca, incepand cu Fanica Luca sau Maria Tanase".

Micutii artisti si-au inceput turneul european organizat de Asociatia Pro Familia pe 15 decembrie la Viena, dupa care au urmat concerte in Germania (München, Stuttgart si Nurnberg) si Italia (Milano, Brescia si Torino - unde au cantat chiar in ziua de Craciun) marcand intr-un mod original momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Corul National de Copii "Alegretto", condus de profesorii Adriana Codreanu si Radu Chirita, a lansat in peste 20 de ani de activitate si o multime de interpreti de muzica pop, rock si de opera si a efectuat peste 50 de turnee in intreaga lume.

A participat la numeroase concursuri internationale, unde a cucerit peste 50 de distinctii si a concertat impreuna cu Michael Jackson, Richard Clayderman, Toto Cutugno, Rita Pavone sau Natalia Oreiro. De data aceasta Alegretto a sustinut in Catedrala Sainte Catherine din Bruxelles un concert de colinde din repertoriul international. La miezul noptii au fost casatoriti in direct primele trei perechi de tineri din Slatina ale Anului Integrarii si carora concetateana lor Felicia Filip le-a dedicat "M-a facut muica oltean". Dupa ce miile de romani adunati la Catedrala Sainte Catherine au cantat la unison "La multi ani, cu sanatate", in final, Felicia Filip si corul de copii "Alegretto" au interpretat imnul Uniunii Europene - "Oda Bucuriei", in patru limbi: romana, franceza, engleza si germana.

Concertul Feliciei Filip a continuat cu piese din repertoriul international ale lui John Lennon, Freddy Mercury sau Rod Stewart, piese ce vor figura pe urmatorul album care a fost deja inregistrat si care se va numi "Filipissima", asa cum o prezinta Cristi Minculescu. Acesta va fi lansat in preajma sarbatorilor de Pasti si promovat prin concerte in toate marile orase ale tarii. De fapt atat discul, cat si seria de recitaluri vor avea drept laitmotiv "Felicia Filip si invitatii sai".

Supranumita "Regina Traviatei", "Donna di prima forza", "Superba tragediana" sau "Diva celesta", cea pe care Monserat Caballe a numit-o pe scena de la Covent Garden "Sei un cavallo di scena!", Felicia Filip, unica artista lirica din lume castigatoare a tuturor Premiilor "Mozart", a interpretat la Bruxelles, special pentru romani, olandezi, italieni, francezi, luxemburghezi si belgieni arii celebre de opera si muzica religioasa, dar si piese de mare popularitate din repertoriul romanesc si international.

Publicul a rasplatit-o pe "Filipissima" cu minute intregi de aplauze si ovatii, apoi cu totii au petrecut Revelionul Integrarii Romaniei in U.E si au intampinat-o in acelasi mod chiar pe 1 ianuarie la Patinoarul din incinta Marché du Noëlle, aflat in imediata apropiere a Catedralei Sainte Catherine. Aici, regizorul Cornel Diaconu a imaginat tot un duplex TV, dar de data aceasta intre patinoarul din Bruxelles si cel din Drumul Taberei. Protagonisti au fost Felicia Filip, componentii Corului National de Copii "Algretto", dar si Fatima Moussaoui, deputata in Parlamentul Belgiei. Toti romanii s-au simtit la Revelionul Integrarii ca acasa, au petrecut, au cantat si au dansat, asa cum au facut-o alaturi de belgieni si de turci la Restaurantul "Sehzadee" si ofiterii Misiunii Internationale NATO si UE ale Romaniei la Bruxelles.