"Unde Dumnezeu dorm astia si unde mananca?", intreba, ieri, in stanga si-n dreapta, unul dintre curiosii care s-au imbulzit sa viziteze Palatul Parlamentului sub ghidajul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu.

Ignorand ninsoarea abundenta, sute de romani au trecut portile Casei Poporului si au facut cozi uriase pentru a capata un autograf de la Olteanu, pentru a testa gradul de confort al fotoliilor in care atipesc alesii sau pentru a se fotografia la prezidiul forului legislativ.

Cel mai mare succes l-a avut vizita in sala plenului, unde oaspetii s-au grabit sa se aseze in bancile deputatilor, s-au imbrancit pentru a pune mana pe clopotelul si ciocanul cu care presedintele de sedinta face ordine si au pozat unul cate unul la tribuna cu microfoane. O matusica mai vioaie, care a reusit sa ocupe unul dintre primele locuri, a sarit ca arsa cand i s-a soptit ca sta pe locul liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Aoleu! Aicea sade? Ia sa-i dau eu un telefon si sa-i zic ca sunt gagica lui!", se agita femeia, acompaniata de un domn mai in varsta din spate: "Da', ia vedeti, fluierul cu care l-a fluierat pe Basescu mai e acolo? Ala trebuie dus la muzeu, domne!". Nu putini au fost cei care au profitat de ocazie pentru a-i apostrofa pe parlamentari pentru salariile prea mari pe care le primesc in comparatie cu pensiile oamenilor de rand sau pentru lipsa de interes fata de problemele cetatenilor. Dupa sala plenului, biroul lui Bogdan Olteanu a devenit atractia zilei, vizitatorii dandu-si ghionturi serioase pentru a apuca sa-i treaca pragul


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.