Expertii ne dau un avertisment infricosator

Efectul de sera si fenomenul climatic, cunoscut sub numele El Niño, vor face ca 2007 sa devina cel mai calduros an din cati au fost inregistrati vreodata, cu consecinte pe toata planeta, potrivit profesorului britanic Phil Jones, citat de "El Mundo" .

Jones prognozeaza conditii climatice extreme in intreaga lume, care pot duce la secete in Indonezia si inundatii in California. Va fi un an crucial pentru umanitate, care va trebui sa gaseasca o solutie eficienta impotriva incalzirii globale si a efectelor sale. Profesorul britanic considera ca fenomenele care au dus la topirea gheturilor arctice vor fi agravate de El Niño.

"Acest lucru poate face ca 2007 sa fie cel mai calduros din istorie", subliniaza profesorul Jones. In acelasi timp, cercetatorul american Jim Hansen, care in 1988 a dat avertismente privitoare la schimbarile climatice iminente, a aratat ca incalzirea globala poate sa scape de sub control si sa schimbe complet planeta, daca nu se iau masuri imediate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.