Pretul gazelor naturale pentru populatie a scazut, dupa 1 ianuarie 2007, cu 2,5%, ca urmare a eliminarii impozitului de 7,4 euro aplicat la mia de metri cubi de gaz din productia interna, reflectarea ieftinirii urmand sa se faca in factura din luna februarie.

Oficialii Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale afirma ca pretul final reglementat va fi mai mic cu pana la 5%, insa diferenta dintre acest procent si cel cu care va scadea factura este reprezentata de acciza pentru gazele naturale, care a fost introdusa de la 1 ianuarie, potrivit noului Cod fiscal.

Conform Codului Fiscal, informeaza NewsIn, de la 1 ianuarie a fost eliminata prevederea din codul fiscal potrivit careia pentru mia de metri cubi de gaz din productia interna livrat se percepe un impozit de 7,40 de euro. Potrivit aceluiasi act, au fost introduse accize pentru gazul natural utilizat ca si combustibil pentru incalzire, in valoare de 0,17 euro/gigajoule.

Un alt motiv al ieftinirii facturii la gaze naturale, potrivit ANRGN, este reducerea pretului de import al gazelor naturale, de la 1 ianuarie 2007, ca urmare a trendului descrescator al pretului barilului de titei pe plan mondial.

Ultima modificare a pretului gazelor naturale a fost operata la 11 noiembrie, cand factura pentru populatia s-a majorat cu 8,5%.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.