Pentru ca urmatoarele Sarbatori de iarna cad in apropierea weekendului, guvernul ar putea decide ca si zilele dintre Craciun si Anul Nou sa fie nelucratoare

Romanii ar putea beneficia in acest an de aproximativ 10 zile libere in perioada Sarbatorilor de iarna. Si asta pentru ca atat Craciunul, cat si Revelionul cad exact in mijlocul saptamanii, respectiv in zilele de marti si miercuri. In cazul in care Executivul va decide prelungirea zilelor nelucratoare, romanii si-ar putea face planuri pentru o adevarata "vacanta".

Adoptarea unei hotarari guvernamentale care sa reglementeze aceste zile drept nelucratoare nu este exclusa, situatia fiind similara celei din 2003, cand bugetarii au beneficiat de noua zile libere consecutiv, cu ocazia Sarbatorilor de Pasti si 1 Mai.

Oficial, numai sapte zile

Astfel, 2007 s-ar putea dovedi un an benefic din punct de vedere al zilelor libere, comparativ cu anul ce tocmai s-a incheiat, pe parcursul caruia conationalii au primit liber de la stat doar 6 zile. La zilele libere din perioada Sarbatorilor de iarna se adauga si cele stabilite prin lege, prilejuite de Sarbatorile pascale, Ziua muncii si Ziua nationala. In acest caz, pe ansamblul anului 2007, numarul zilelor libere pentru bugetari ar putea sari de 10, fapt ce ar putea propulsa tara noastra in randul tarilor europene care beneficiaza de peste 10 zile libere intr-un an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.