Noua lista de medicamente compensate si gratuite a fost publicata in Monitorul Oficial, astfel ca, din 2007, ea va putea intra in functiune. Procentul de compensare potrivit denumirii comune internationale este pentru sublista A de 90% din pretul de referinta, pentru sublista B de 50% si pentru sublista C 100%. Actul intra in vigoare la 1 inauraie 2007, potrivit Hotararii de Guvern, insa ministrul Sanatatii aprecia, la inceputul lunii decembrie, ca lista compensatelor ar putea deveni operationala la 1 februarie, odata cu pachetul minim de servicii.

Sublista A cuprinde 119 denumiri comune internationale (DCI), iar sublista B cuprinde 148 DCI, sublista C cuprinde 769 DCI grupate in trei sectiuni. Astfel, sectiunea C1 vizeaza produsele utilizate in tratamentul ambulator al unor grupe de boli pentru care decontarea se face pe baza protocoalelor terapeutice, sectiunea C2 cuprinde medicamente de care beneficiaza bolnavii inclusi in programul national cu scop curativ, cum ar fi HIV/SIDA, TBC, oncologice, scleroza in plagi, diabet, transplant si post transplant.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.