Pe 31 decembrie, dupa-amiaza, drapelul Uniunii Europene va fi ridicat simultan la Palatul Victoria si in toate capitalele de judet ale Romaniei. La manifestarile programate la sediul guvernului vor participa inalti oficiali europeni. Garda de onoare va prezenta onorul, iar fanfara va intona imnul UE. Evenimentul va fi marcat printr-un spectacol de sunet si lumini, dupa care premierul Tariceanu si echipa sa vor lua parte, impreuna cu inaltii oficiali straini si reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, la un concert de gala organizat la Ateneul Roman. Tulnicaresele din Campeni, Loredana si fanfara din Cosmesti, Directia 5, Monica Anghel, Marcel Pavel, sunt numele de pe afisul concertului de la Ateneu.

Vor fi prezentate si dansuri traditionale si obiceiuri de Anul Nou. Concertul va fi urmat de un dineu oferit de primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu in foaierul Ateneului Roman. De mentionat ca toate evenimentele sunt organizate sub patronajul guvernului, insa "producatorul" manifestarilor care vor avea loc in ultima zi a anului in Bucuresti este Ministerul Culturii si Cultelor, prin ARTEXIM, institutie publica aflata in subordine.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.