Pretul terenurilor va creste cu aproximativ 15%, in primele luni ale anului viitor, sunt de parere analistii din domeniu. Ei spun ca indiferent de judet sau de zona a tarii, sunt previzibile cresteri de preturi la toate categoriile de terenuri - intravilane, extravilane sau cu destinatie agricola, precum si la chiriile pentru birouri si spatii comerciale aflate in zonele centrale. In opinia acestora, puterea de cumparare a romanilor este redusa, comparativ cu preturile inregistrate pe piata imobiliara.

Mai mult, in unele zone din jurul Capitalei, terenurile s-ar putea scumpi chiar cu 25%. "De la anul, poate fi o crestere a pretului la terenuri cu pana la 25%, in functie de zona in care este situat terenul", a precizat Liviu Ureche, analist imobiliar si membru in Comisia Europeana pentru elaborarea standardelor imobiliare. Potrivit ultimelor statistici, daca in Ferentari metrul patrat costa in jur de 200 euro, in Primaverii, aceeasi suprafata costa aproximativ 2.500 euro. "Din 2007, cererea si oferta vor reglementa aceasta piata, asa cum s-a intamplat si in celelalte state care au aderat la Uniune", a mai spus Ureche.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.