O asistenta de la policlinica Spitalului Marie Curie din Capitala este acuzata de parintii unui sugar de 4 luni ca le-a lasat baiatul fara penis. In urma cu 10 zile, familia Trusca a venit la policlinica spitalului, deoarece medicul de familie le spusese ca baietelul are o inflamatie a preputului. Familia sustine ca asistenta Silvia Lutu s-a apucat sa-i faca baiatului toaleta locala, dar a decalotat preputul copilului, sporind infectia din zona. Tatal copilului spune ca, in cateva zile, pielea s-a necrozat. Familia mai spune ca in spital copilul a facut si enterocolita, iar analizele au evidentiat o infectie cu Pseudomonas, un germene intraspitalicesc.

Parintii se tem cel mai mult ca va fi nevoie sa i se amputeze penisul micutului. Ei sunt hotarati sa o dea in judecata pe asistenta. De cealalta parte, medicii sustin ca in momentul in care au venit cu copilul la spital, acesta era bolnav de enterocolita. "Este o boala in care scaunele sunt frecvente si poate duce la infectarea zonei genitale.

Operatia de decalotare a preputului nu ar fi trebuit facuta de asistenta medicala, fara a fi supravegheata de un medic. Este posibil ca decalotarea sa fi dus la agravarea iritatiei. Mai intai trebuie rezolvata iritatia si dupa aceea se face decalotarea", a declarat dr. Florea Iordachescu, directorul Spitalului Marie Curie. Acesta mai spune ca asistenta va fi sanctionata si totodata va cere desfacerea contractului de munca. Doctorii spun, insa, ca si parintii au o parte de vina din cauza ca au venit tarziu la medic si nu s-au prezentat direct la camera de garda a spitalului. Medicii mai spun ca tegumentul necrozat va fi inlaturat, iar baietelul nu risca sa ramana fara penis.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.