Dupa aglomeratia din vami si cea de la cumparaturi, a venit randul celei de la gara

Casieriile CFR vand numai bilete fara loc, motivand ca, in aceasta perioada, numarul de calatori este foarte mare. Cele mai cautate bilete sunt pentru zonele indepartate de Capitala: Cluj-Napoca, Iasi, Suceava, Oradea sau Piatra Neamt. Pasagerii care si-au obtinut bilet din vreme sunt nemultumiti. Ei risca sa mearga opt-noua ore in picioare, fiindca unii mai smecheri, chiar daca si-au luat biletul in ultimul moment, se strecoara in fata, la usa vagonului tras in gara.

Acelasi scandal se repeta an de an. La casele de bilete au venit oameni chiar si cu patru ore inainte, ca la aeroport, unde trebuie sa treaca prin filtrele de securitate. Cei asezati la rand injura si vocifereaza, amenintand cu bataia pe cate o piranda care vrea sa se bage in fata, pe motiv ca are copil in brate. "Arata-l si nu mai minti, ii striga un domn in varsta, ca probabil in scutece tii bautura". Femeia pleaca, blestemand.

La linia 6, clujenii din Bucuresti asteapta. Trenul nu a fost inca garat. Cateva sute de oameni, cu bagajele pana sub ochi, au incercat sa-si faca loc pe peronul stramt. Doar cu zece minute inainte de ora plecarii, garnitura intra molcom in gara. "Ce nesimtiti, striga multimea, nu puteau si ei sa aduca trenul din vreme?". Geamantane, genti, sacose sunt ridicate de la pamant si aruncate pe scarile vagonului, sau "date" prin geam, cu groaza ca ar putea pleca trenul pana se termina imbarcarea. De la primul pana la ultimul vagon, se formeaza coada la urcat. Cand se mai elibereaza peronul, aglomeratia se muta pe culoarele stramte.
Promisiunile, vorbe goale

Dupa cinci minute, haosul se muta pe un alt peron. La 13 a fost trasa Sageata Albastra, care merge spre Targoviste. "Are doar un vagon?", se intreaba uimita o tanara ce taraste dupa ea un geamantan negru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.