Adrian Iorgulescu considera ca nu a comunicat eficient cu mass-media

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si-a evaluat cu un ochi critic activitatea din 2006, fara sa uite nici sa laude marile impliniri din epoca preaderare. Institutia intra in Uniunea Europeana cu probleme la nivelul legislatiei din domeniul drepturilor de autor si al cinematografiei, dar si deficiente de comunicare cu alte institutii.

Potrivit ministrului Adrian Iorgulescu, cea mai mare problema a MCC, sesizata de Uniunea Europeana si in ultimul raport de tara, este cea privind Ordonanta 123 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Comisia Europeana a amendat intr-un raport excluderea de la plata drepturilor de autor a programelor de televiziune retransmise potrivit principiului must carry si limitarea platilor pentru drepturile conexe. Ministrul a precizat ca exista o problema, amendata de Comisia Europeana, si in ceea ce priveste Ordonanta 39 privind cinematografia.

"Acolo sunt probleme referitoare la suportul pe care statul il acorda sau nu productiilor autohtone. Era o discutie, dar este numai o problema de interpretare a textului si am facut toate diligentele pentru a clarifica interpretarea pe care a dat-o legiuitorul roman", a declarat, pentru Mediafax, Adrian Iorgulescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.