Pasapoartele electronice vor fi puse in circulatie incepand din 1 septembrie 2007, de ele putand beneficia si strainii care au obtinut o forma de protectie in Romania, potrivit unei Hotarari adoptate de guvern.
Actul normativ modifica Hotararea de Guvern privind stabilirea datei de la care se pun in circulatie pasapoartele electronice, termenul initial fiind 1 ianuarie 2007, dar si Hotararea de Guvern privind stabilirea formei si continutului permiselor de sedere si ale documentelor de calatorie care se elibereaza strainilor.

Hotararea stabileste ca si strainii care au obtinut o forma de protectie in Romania pot primi documentele de calatorie electronice. Pentru documentele de calatorie pentru straini, Secretariatul General al Guvernului, prin RAAPPS, in calitate de producator este responsabil cu organizarea procedurii de licitatie, in conformitate cu prevederile legale privind achizitiile publice. Forma si continutul pasapoartelor electronice pentru strainii care au obtinut o forma de protectie in Romania vor fi cele stabilite prin HG 1251/2006 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 122/2006 privind azilul in Romania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.