Romanii nu vor plati noi taxe de mediu de la 1 ianurie, insa exista pobilitatea introducerii acestora in a doua jumatate a anului 2007, dupa ce propunerile vor fi supuse dezbaterii publice, a declarat ministrul mediului, Sulfina Barbu.

"Categoric nu vor fi introduse noi taxe de mediu de la 1 ianuarie 2007, iar pretul combustibilului nu va creste de la aceasta data din cauza unei astfel de taxe, categoric nu se va intampla acest lucru", a explicat Sulfina Barbu, citata de NewsIn.

Ministrul mediului a admis, insa, ca in tara noastra aceste taxe sunt mult mai mici decat in statele membre ale UE, iar din acest motiv exista posibilitatea ca ele sa creasca. " Am constatat ca taxele de mediu din Romania sunt mult mai mici decat cele din statele membre ale Uniunii Europene, este foarte adevarat ca taxele trebuie sa creasca progresiv, sa ajunga la acelasi nivel cu cele din celelalte state europene. Trebuie sa fie corelata cu cresterea nivelului de trai, cu Produsul Intern Brut, cu venitul pe cap de locuitor, deci nu va fi o crestere brusca", a precizat ministrul mediului.

Sulfina Barbu a precizat ca , potrivit unui studiu intocmit de catre Centrul Roman de Politici Economice ( CEROPE), in momentul de fata in Romania veniturile bugetare din taxele de mediu sunt foarte mici, sub 0,1% din PIB. De aceea, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) isi propune sa analizeze posibilitatea de crestere a veniturilor care provin din taxele de mediu, astfel incat sa reprezinte aproximativ doi% din PIB.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.