Ofertele de sezon din librarii. In fiecare an editurile se intrec in oferte pentru a da carti cu tematica de Sarbatori, volume mai deosebite sau carti-obiect. Cartile sunt un cadou pentru toate buzunarele. Poti face cadou una, in mod simbolic, doua, mai multe, o colectie, o biblioteca, mai scumpe, mult mai scumpe… nici nu stii cat de scumpe pot deveni.

ONU trimite doi consilieri ca sa-l aduca pe Mos Craciun pe drumul cel bun. Copiii lui Tolkien descopera misterioase scrisori venite taman de la Polul Nord, iar "Povestea povestilor" apare in editie trilingva. V-am convins?

Scrisorile

John, Michael, Christopher si Priscilla, copiii lui J.R.R. Tolkien, descopera o scrisorica avand un scris tremurat, insotita de niste superbe desene in culori sau, uneori, doar de niste schite. Aceste scrisori veneau chiar de la Mos Craciun. Scrisorile lui Mos Craciun ascundeau minunatele povesti de la Polul Nord: cum au fugit toti renii impanzind intregul Pol Nord, cum Ursul-Polar s-a catarat pe varful Polului ca sa caute gluga mosului, cum s-a sfaramat Luna in patru bucati, stelele desprinzandu-se de la locul lor, Omul-din-Luna cazand in gradina din spatele casei lui Mos Craciun.

Sunt povesti superbe, sub forma unor scrisori, trimise de autor copiilor sai intre anii 1920 si 1942, si publicate abia in 2004 sub forma volumului "Scrisori de la Mos Craciun" (Editura Rao). Dintre alte titluri de Craciun mai amintim superbul album "Terra", colectia de sapte volume "Cronicile din Narnia" (C.S. Lewis) si "Istoria frumusetii" (Umberto Eco).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.