Spectacolul "Don Quijote" al lui Dan Puric a fost prezentat recent in sase capitale din Europa (Berlin, Londra, Bruxelles, Madrid, Paris, Viena) si in orasul natal al lui Cervantes, Alcala de Henares

"Este primul turneu pe care eu, ca artist, il fac in conditii profesioniste, mai mult decat civilizate", a spus Dan Puric, care a calatorit cu spectacolele sale in 36 de tari.

"Don Quijote", a carui premiera a avut loc in 2005, la implinirea a 400 de ani de la publicarea primei parti a capodoperei lui Cervantes, il prezinta pe Dan Puric in tripla ipostaza: regizor, scenarist si interpret al rolului principal. Rolul Dulcinea este interpretat de Ileana Olteanu, Sancho Panza de Constantin Dinulescu, iar costumele intregii trupe, care numara peste 20 de oameni, sunt create de Doina Levintza.

Dan Puric considera ca prezentarea spectacolului "Don Quijote" in Europa are "o dimensiune politica, una artistica si una morala". "Este un act de politica culturala (...), un act artistic care lumineaza fata neintinata a tarii", a spus artistul, citat de Mediafax. "Am dedicat acest spectacol profesorului meu Dem Radulescu", a adaugat el. Pentru ca turneul sau a fost finantat de statul roman, Dan Puric a considerat important sa prezinte feedback-ul avut la reprezentatii. Astfel, a realizat un film de circa 30 de minute, care prezinta in unanimitate reactiile laudative ale spectatorilor, pe care va incerca sa-l dea spre difuzare si unei televiziuni. Spectacolul "Don Quijote" poate fi urmarit si la Teatrul National din Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.