I s-a reprosat anticomunismul, iar acum comunismul. "Doamne, ocroteste-i pe romani" este titlul celui mai recent volum de versuri al poetului Adrian Paunescu. O carte nascuta-n cinci zile, "din indignare, lehamite si revolta". Si mai ales din talent.

S-au spus si scris multe despre Adrian Paunescu. Probabil, eticheta cel mai des lipita de fruntea sa, aceea de "poet de Curte", il deranjeaza foarte tare.

DEDICATIE SPECIALA

"Mizeria infinita la adresa mea, proliferata de analfabetii lui Vladimir Tismaneanu, m-a determinat vineri, 15 decembrie, sa scot acest volum. Aceasta carte reprezinta dreptul meu de a ma bate cu criminalul raport Tismaneanu. Sunt numit 'poet de Curte>>. Eu nu sunt poet de Curte. Sau sunt, in cazul in care Curtea e tara asta. Eu n-am mancat din podul palmei nimanui si tot ce-am facut am facut din convingere. La 30 august, 1968, am intrat intr-un partid in care erau si alti intelectuali, ca Nichita Stanescu, Goma, Ivasiuc, Breban. Mi-am pus talentul in slujba tarii romanesti. Ei spun ca am spus numai 'da!>> comunismului, dar am spus si enorm de mult 'NU!>>. Am scos oameni din puscarii cu revista mea. Cenaclul nu avea decat o singura poezie in care apareau cuvintele 'Traiasca Ceausescu>>, celelalte fiind, in marea lor parte, militante.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.