SCRISORI PLINE DE DORINTE DE LA COPII ADUNATE Mos Gerila versus Mos Craciun. Sau altfel spus: aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Problema-i alta. Nu stiu cum se face ca, in ciuda tuturor eforturilor Mariei de a-si gasi o palarie pe masura capului, niciodata n-a avut noroc. Dar niciodata….

Iar frustrarile i-au fost si continua sa-i fie staruitoare. Precum cocosii in zorii zilei. Grea incercare. In tineretile ei, data fiind oferta saracacioasa de pe piata, si-ar fi dorit una simpla din punct de vedere estetic, dar in schimb, extrem de practica. Un ceva care mai degraba sa-i fi tinut capatana calda si sanatoasa si mai putin sa-i scoata nu stiu ce trasaturi ale fetei in evidenta. N-a gasit.

Anii au trecut, intre timp piata palariilor s-a diversificat si o data cu asta - normal! - si asteptarile, pretentiile fetei. Si-a cautat o palarie cu boruri largi, ale carei nuante sa-i incante ochii, facuta dintr-un material fin, foarte fin, daca s-ar fi putut la fel de fin ca pielea-i de pe fata. Nici de data asta nu a avut noroc. Fie n-au tinut-o buzunarele, sa-si ia accesoriul mult ravnit si indelung cautat, fie nimic din ce proba, nu-i pica bine. Iar acum… acum nenorocirea-i mare. Maria s-a schimbat. Sta, cugeta, incearca sa echilibreze talerul asteptarilor cu cel al posibilitatilor banesti. Nu mai vrea sa dea chix. Vrea sa-si intareasca forta cu care sa se poata ridica deasupra lucrurilor. Asa. Ca un avion. A-vi-on cu mo-tor! Ia-ma si pe mine-n zbor! Sa ma fac a-vi-a-tor! Doamne! Cred ca fata asta a innebunit. Sau altfel spus: saracu’ mos! Fie el Gerila sau Craciun.

"Draga Mos Gerila
"Iti mai scriu si anul asta dar nu stiu ce ai facut anul trecut ca nu mi-ai adus ce ti-am cerut eu in scrisoare. Lasa ca a fost bine si ce am primit mai ales acuarelele si caciula cu codite. Acum m-am facut mare si nu mai vreau jucarii sau carti vreau o sticla de oje cu pensula cu tot ca sa-mi fac unghiile o pudra cu oglinda ca sa ma vad in ea cand ma fac un ruj cel mai rosu si o sticla de parfum. Bocanci am dar nu am sanie pentru ca tati nu lucreaza la mina si nu are de unde sa-mi faca. Te rog eu sa-mi aduci o saniuta cu spatar ca sa ma tina sa nu cad de pe ea ca eu sunt cam grasa. Am invatat si o poezie despre tine dar nu stiu cand vii ca sa ti-o spun. Vezi ca iti fac un desen de cadou care il las la usa de la camera mea. Am uitat ca eu sunt Sonia sa nu ma incurci cu alte fete din bloc. Mosule te pup Mai vreau si sclipici ca sa imi dau cu el de Revelion pe ochi ca asa isi dau unele fete de la mamelor lor"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.