Romanii vor avea restrictii pe piata muncii din Germania timp de doi ani de zile. In acest sens, guvernul de la Berlin a adoptat ieri o serie de restrictii pentru forta de munca din Bulgaria si Romania, restrictii ce vor fi aplicate pana in 2009.
Astfel, Romania si Bulgaria vor fi pe picior de egalitate cu statele din Europa centrala si de est care au aderat la Uniunea Europeana in 2004. "Germania a inregistrat progrese pe piata muncii in acest an, dar reducerea somajului ramane una dintre prioritatile guvernului, iar accesul salariatilor provenind din Romania si Bulgaria trebuie deci sa fie controlat", se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii din Germania.

Conform aceleiasi surse, accesul "controlat si limitat" al anumitor lucratori va fi totusi posibil. La integrarea in UE a celorlalte opt state din Europa centrala si de est in 2004, Germania a luat exemplul altor state, precum Austria, si a impus restrictii menite sa protejeze piata muncii de un aflux de imigranti. Regimul de restrictii a fost prelungit in acest an pana la inceputul lui 2009. Restrictiile ar mai putea fi prelungite pana in 2011, pentru toate sau numai pentru o parte din statele respective.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.