Bradul nu trebuie cumparat mai devreme de patru zile de Craciun. Chiar daca ne grabim si suntem nerabdatori sa achizitionam parfumatul accesoriu, trebuie sa lu­am in calcul faptul ca "termenul de valabilita­te" al unui pom de Cra­ciun e destul de limitat. Asa ca, pana in ziua de Ajun, cand tra­ditia spu­ne ca trebuie im­­po­do­­bit bra­dul, il vom tine intr-un loc ra­­co­ros (pe balcon).

Iata cum putem preveni uscarea pomului de Craciun:

- Apa este esentiala pentru mentinerea bra­dului proaspat. Il putem aseza intr-o galeata cu apa sau intr-un suport special. Apa trebuie schimbata des, in special in primele zile.

- Inainte de a fixa bradul in suport, trebuie sa taiem 5 cm din tulpina si sa facem o crestatura la baza pentru ca pomul sa absoarba apa.

- Bradul nu trebuie sa stea langa calorifer, soba sau radiator, pentru ca se va usca repede. Calculatorul, casetofo­nul si alte electronice tre­­buie sa fie la distanta de pom.

- Nu e bine sa in­­car­cam pomul cu podoa­be, cadouri si alte accesorii. Crengile se vor la­­sa re­­pede, iar bra­dul va capata un aspect neplacut.

- Camera in care am ales sa asezam bradul trebuie ae­­risita zilnic. Pentru a mentine umiditatea la valori normale, putem pu­­ne pe calorifer vase din sticla sau ce­­ra­mica, pline cu apa.

- Bradul trebuie po­­zi­tionat intr-un loc cat mai vizibil, pentru a atrage a­­tentia. Sub ochii tuturor, dar departe de locurile aglomerate sau pe unde se face trecerea spre alte incaperi.

- Daca preferam un brad artificial, nu avem atat de multe probleme. Este ecologic, nu se u­­­su­­­ca si are un aspect uniform, dar mare atentie: instalatiile cu beculete se pot in­­cinge in timp.

Decoratiuni la moda

De mare efect este bradul ar­gintiu. Chiar daca pretul este aproape dublu fa­­ta de cel al fra­te­lui sau verde, bradul argintiu ii va impresiona pe musafiri.

- Bradul impodobit bicolor "se poarta" in a­ceasta iarna. Combinatiile la moda sunt: porto­ca­liu cu albastru, burgund cu auriu, turcoaz cu argintiu sau coniac cu auriu.

- Lumπnarile si dulciurile atarnate in pom nu mai sunt la moda. Alegeti decoratiuni cat mai simple si necomestibile.

- Instalatia cu leduri e mult mai potrivita decat cea cu beculete.

- Folositi globuri, fundite si ornamente de aceeasi dimensiune, pentru un efect placut