Oricat de istet sau de educat ar fi un om, intotdeauna e loc si de mai bine

Un amplu articol din New Scientist, la care au contribuit sapte experti in diverse domenii conexe, prezinta metodele prin care orice om isi poate mari capacitatea de procesare si de inmagazinare a creierului.
Hrana. Se spune, pe buna dreptate, ca omul e construit din ceea ce mananca. Prin urmare, hrana conteaza.

Creierul este cel mai "lacom" organ al omului, nevoia lui de glucoza fiind aproape insatiabila. De aceea, inca de la prima ora se recomanda o mica gustare dulce: cereale cu miere sau paine prajita cu marmelada. Inainte de pranz ar trebui consumate doua oua fierte (sau omleta) cu o salata din legume proaspete. In jurul orei 14.00, o salata a la russe (fara carne), iar cina va fi neaparat un preparat din carne de peste cu legume. Inainte de culcare: fructe, mai ales afine si capsuni, dar si un mar sau o banana. Se pot face variatii, dar nu se amesteca pro-dusele lactate cu cele din carne in aceeasi zi.

Muzica. Se numeste "efectul Mozart" si functioneaza inclusiv la animale. Vacile care asculta muzica de Mozart dau mai mult lapte! Desigur, muzica trebuie ascultata la volum mic, astfel incat sa fie un simplu fundal, nu o auditie. Cea mai buna varianta este exersarea unor melodii la un instrument oarecare (orga electronica, chitara, vioara). Conexiunile cere-brale necesare coordonarii mainilor ajuta la dezvoltarea creierului.

Veselia. Oamenii tristi nu inspira prea multa inteligenta. Si nu intamplator. Veselia asigura creierului conditii optime pentru functionare. Endorfinele eliberate in timpul unui simplu zambet ajuta la sporirea capacitatii intelectuale pentru urmatoarele 40 de minute! Prin urmare: un om inteligent are nevoie de prieteni, de distractie si de publicatii pline de umor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.