Ministerul Culturii si Cultelor a anuntat, marti, ca, in 2007, institutia are la dispozitie intre trei si cinci milioane de euro pentru promovarea culturii vii. In acest sens, la Ministerul Culturii s-a desfasurat o dezbatere publica la care au fost invitati reprezentanti ai ramurilor culturale din Romania pentru a discuta despre modalitatile de promovare a culturii romanesti actuale si despre modalitatile in care suma de 3-5 milioane de euro va fi administrata.

Vorbind despre activitatea din anul trecut a ministerului pe care el il reprezinta, ministrul Culturii Adrian Iorgulescu a precizat ca "in anul 2006 nu am dat suficienti bani culturii vii", referindu-se prin termenul de cultura vie la cultura zilelor noastre.

Un alt aspect de care va trebui sa se tina cont in accesarea acestor fonduri este faptul ca un operator cultural trebuie sa plateasca cheltuielile proiectului cultural aprobat pentru finantare din fonduri proprii, pentru ca mai apoi sa primeasca aceeasi suma rambursata de la AFCN, in contextul in care AFCN ar fi institutia care administreaza aceste fonduri. Pe langa acest fapt, nici un proiect nu poate fi finantat cu mai mult de 100.000 de euro.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.