Editura Curtea Veche s-a impus in ultimii ani pe piata prin diversitatea ofertei editoriale si colectia de carti practice, dar si prin cea de dezvoltare personala, sociala si profesionala din Carti Cheie, una dintre cele mai consistente colectii din acest domeniu.

De-a lungul timpului, Curtea Veche a publicat si promovat sistematic autori romani, impartiti frumos pe colectii precum Povestasi romani, Romanele de Curtea Veche si Actual. "Am sesizat si cultivat disparitia granitelor ferme intre fictiune si nonfictiune inaintea altor edituri, astfel incit 'Povestirile mici si mijlocii>> (Calin Torsan, Sorin Stoica, Cosmin Manolache si Ciprian Voi-cila) sint niste experimente originale de autofictiune scrise de antropologi", afirma Irén Arsene, General Manager la Curtea Veche Publishing.

Cultura autohtona

"Promovarea culturii autohtone si obtinerea unui loc privilegiat in preferintele publicului reprezinta un scop de lunga durata spre care tindem. Atingerea lui depinde desigur in foarte mare masura de autori. Noi ne dovedim, cu fiecare zi ce trece, deschiderea in acest sens si nu credem ca a trecut neobservat la noi un manuscris semnat de un autor roman foarte valoros, fie ca era autor de proza, poezie, eseu, analiza sau publicistica", a completat Arsene.

Unul dintre cele mai valoroase volume ale editurii este "Cum era? Cam asa...", coordonat de Calin Mihailescu, care include memorii, antropologie sociala, analiza sociologica si autofictiune semnate de autori precum Ioana Parvulescu, Stelian Tanase, Razvan Petrescu, Traian Ungureanu, Sanda Golopentia, Rodica Zafiu.