Daca esti nefericit la serviciu, atunci profita de sarbatori pentru a reflecta asupra modului in care sa-ti imbunatatesti situatia de la munca. Spune „la revedere“, daca nu gasesti solutii.

Un loc de munca unde nivelul de stres este atit de mare incit iti afecteaza sanatatea sau unde ai constant discutii contradictorii cu managerul trebuie sa te puna pe ginduri. Mai mult, daca ai ajuns sa fii plictisit si de ceea ce faci, iar munca de zi cu zi a ajuns sa te scirbeasca, e clar ca este cazul sa iti cauti alt job. Totusi, inainte de a porni in cautarea unui nou serviciu, gindeste-te ca poate problemele resimtite au o alta rezolvare. Daca nu-ti faci o autoevaluare, s-ar putea ca multe dintre probleme sa te urmareasca si la viitorul job.

Colegii te contamineaza

Nefericirea pe care o resimti la lucru poate avea radacini in propria ta persoana sau in modul in care gindesti. In cazul in care esti intr-o perioada depresiva, nu lua decizii pripite. Mai bine cauta sfatul unui medic specialist. Dar daca crezi ca nu poti, nu te descurci sau nu e de competenta ta, subconstientul tau va transforma aceste ginduri in realitate. Renunta la expresiile care contin "nu" si ataca problemele ca pe niste teste cu tine insuti.

Uneori nu tu esti problema, ci cei din jurul tau. In acest caz, mai bine evita discutiile cu colegii care comenteaza constant despre clienti, firma sau alti colegi. Negativismul lor este contagios si iti va mari nivelul de stres.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.