Mii de bucuresteni au stat cu orele in trenurile si in statiile Metrorex

Un vagon al unui metrou a sarit de pe sine, ieri-dimineata, la 300 de metri de statia Dristor 2. Viata celor peste 150 de pasageri, aflati in tren, nu a fost insa pusa in pericol, acestia fiind evacuati in deplina siguranta de politisti.
Incidentul s-a produs in jurul orei 10.30, din cauza unei defectiuni tehnice. Potrivit conducerii Metrorex, problema urma sa fie remediata pana la primele ore ale acestei dimineti. Trenul circula cu 6 km/h, din directia Piata Muncii catre Dristor 2.

"Eram in vagonul trei. S-au stins luminile, iar trenul s-a oprit brusc. Dupa ce s-a intrerupt curentul electric, am inceput sa evacuam calatorii prin tunel. Nimeni nu a fost ranit si nu s-a creat panica", a spus agentul-sef Alexandru Nicola, unul dintre politistii aflati in tren in momentul incidentului. Garnitura care a deraiat in statia de metrou Dristor 2 este construita la Astra Vagoane Arad si achizitionata acum 25 de ani. Directorul Metrorex, Liviu Soava, sustine ca "aceste garnituri si instalatiile, desi sunt invechite, sunt inca in durata normata si sunt verificate periodic". Cu toate acestea, Metrorex risca sa fie amendata, pentru ca incidentul de ieri nu a fost anuntat Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Metroul a deraiat din cauza reviziilor reduse

Conducerea sindicatelor de la metrou pune accidentul de ieri-dimineata pe seama slabei exploatari a vagoanelor de calatori. "Una dintre cauze este legata de marirea intervalelor de revizie a ramelor de metrou, dar si personalul extrem de redus pentru realizarea acestor revizii", declara presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi. El precizeaza ca mai mult ca sigur unul dintre boghiurile vagonului de tip Astra a cedat pentru ca numarul de curse este des, iar reviziile se fac mai rar decat in trecut. "Aceasta deraiere este prima din istoria metroului, in care este implicata o rama de metrou care are calatori la bord", conchide Radoi. Un astfel de incident a mai avut loc in urma cu patru ani, cand o garnitura de metrou a deraiat intr-o cursa de probe, dar fara calatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.