Urarile de bine au coplesit numeric cadourile practice de Sarbatori pentru cei defavorizati

Nu toti artistii sunt revendicati de uniunile de creatie in Ajun de Craciun. Multi sunt abandonati de "mai-marii" lor, primii care ar trebui sa-si aduca aminte de ei. Cei mai fericiti sunt cei care primesc de Sarbatori o haina calduroasa si un cos cu alimente de baza. Altii sunt amagiti doar cu urari de bine, care nu le tin nici de foame, nici de cald.

Protectia sociala nu este un punct pe agenda Uniunii Compozitorilor, care nu le da varstnicilor nevoiasi nici macar un cozonac. Uniunea Artistilor Plastici n-are bani de prime, chiar si simbolice. Uniunea Scriitorilor a renuntat sa mai dea cadouri copiilor sub 14 ani.

"Noi suntem cu urarile"

Desi Uniunea Compozitorilor n-a pregatit nicio "atentie" de Craciun pentru membrii sai, presedintele Octavian Lazar Cozma se bate in piept cu Legea 8, care va intra in vigoare in 2007 si care va mari veniturile pensionarilor: "Uniunea doreste sa le ofere membrilor sai cat mai multe bucurii cu ocazia Sfintelor Sarbatori. Din pacate, bucuriile acestea sunt mai putin favorabile deoarece creatorii cu adevarat de prestigiu nu sunt luati in seama in societatea contemporana de astazi. Prime le dam doar salariatilor Uniunii. Creatorii au parte de alte sustineri. Noi suntem cu urarile. Le uram tuturor fericire, bunastare si, incepand din ianuarie, membrii Uniunii noastre, care sunt pensionari, vor beneficia de o majorare a pensiei cu 50%. Aproximativ 70 de artisti vor beneficia de indemnizatie".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.