Uniunea Artistilor Plastici din Romania (UAP) a inaugurat, vineri, a doua editie a Salonului National de Arta, deschis la Palatul Parlamentului, si a premiat noua artisti tineri, cu cate 1.000 de lei. Cei mai buni noua artisti tineri (cu varste pana in 30 de ani) ai UAP au fost premiati, vineri seara, la deschiderea expozitiei, cu cate 1.000 lei. "Un colectiv de organizatori a selectat din cei tineri pe cei mai merituosi", a declarat presedintele UAP Zamfir Dumitrescu pentru NewsIn. "Unicul criteriu e valoarea", a adaugat Dumitrescu.

Printre cei noua castigatori se numara Mihai Balko, cu lucrarea "Masa", Costin Ionita cu tabloul "Cavalerul" si Irina Irinciuc, cu "Pierduti in spatiu". Ceilalti castigatori ai premiului acordat de UAP pentru incurajarea tinerilor au fost Valer Sasu, Bogdan Modeias, Maria Magdalena Pop, Vlad Dumitriu, Madalina Lazar si Ioana Andrei. Alaturi de lucrarile celor noua, alte 367 de opere de arta au fost expuse in sala "Constantin Brancusi" a Palatului Parlamentului, in Salonul National al UAP. "Nu cautati in Salon capodopere, desi ele ar exista", a spus vicepresedintele UAP, Pavel Susara. "Salonul e o forma de terapie unde ne putem vedea tot ce inseamna complexul de evolutii si stari", a explicat Susara.

Editia trecuta a Salonului a fost deschisa in urma cu cinci ani. "Uniunea era sa dea faliment", a motivat Zamfir Dumitrescu pauza dintre cele doua editii. Din cauza unor datorii de peste 11 miliarde de lei, Uniunea a fost nevoita sa vanda 100 de lucrari, in noiembrie 2005, pentru care a primit 281.000 euro si a reusit astfel sa evite falimentul. Pentru expozitia din 2006, UAP a colaborat cu Ministerul Culturii si Cultelor si cu Fondul Cultural International, potrivit presedintelui UAP.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.