Muncitorii romani aflati deja la munca in Spania pot intra in legalitate incepand din ianuarie 2007, daca vor solicita permisul de munca, insa pentru cel putin un an, piata spaniola a muncii nu va fi complet deschisa romanilor care vor sa lucreze in aceasta tara dupa aderarea Romaniei la UE.
"Am decis deja forma unui moratoriu care va fi votat vineri, referitor la deschiderea pietei spaniole a muncii pentru romanii care isi cauta de lucru la noi in tara. Astfel, am decis sa avem o serie de restrictii privind regimul de munca al romanilor in Spania timp de doi ani, insa cu posibilitatea ca acestea sa fie revizuite dupa primul an.

Este deci, o forma flexibila a moratoriului", a declarat ministrul spaniol al muncii, Jesus Caldera Sanchez Capitan, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata dimineata, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Oficialul spaniol a explicat ca restrictiile nu vor viza decat o selectie a domeniilor de activitate in care pot lucra romanii, in functie de necesitatile pietei spaniole. "Ni se pare o forma extrem de buna a moratoriului, si subliniez ca este una nediscriminatorie", a declarat la randul sau, ministrul roman al Muncii, Gheorghe Barbu, prezent si el la conferinta de presa de sambata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.