Criticii de arta prognozeaza: Grigorescu mai rar in 2007, tuculescu preferat

Ion Tuculescu va fi vedeta in 2007. Grigorescu se va gasi din ce in ce mai rar in licitatii, avertizeaza criticii de arta. Cele trei mari case de licitatii din Capitala, Alis, Monavissa si Pogany, scot, la ultima licitatie din acest an, tot ce au mai bun. Duelul a inceput.

Pentru "Ciobanas cu turma de oi" de Stefan Luchian, pretul de pornire la Alis este de 9.000 de euro. Monavissa mizeaza pe Nicolae Grigorescu ("Stanci in padure") - licitatia incepe de la 30.000 de euro, iar casa de licitatie Pogany l-a pus la inaintare pe Ion tuculescu ("Drama folclorica"). La primul ciocan se va striga suma de 250.000 de euro.
Tuculescu, "integrat in Europa"

Criticul de arta Pavel susara ne-a spus ca lucrarea "Drama folclorica" valoreaza mult mai mult (o premiera pe piata de arta de la noi), in jur de 600.000 de euro. Da, ati citit bine, nu este vorba de lei noi, ci de euro. "tuculescu este unul dintre pictorii cu cel mai mare potential. Are sanse mari de integrare europeana. Poate sa intre foarte usor in orice muzeu din lume. Am mare incredere in tuculescu, in partea lui nereceptata. Acesta nu e suficient de bine cunoscut, e arhaic si modern in acelasi timp. Grigorescu si-a schimbat proprietarii. Va fi multa vreme in captivitate. Va ramane o mare valoare locala, insa mai putin una universala", ne-a declarat Pavel Susara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.