In interviul acordat de Robert Turcescu ziarului nostru, acesta ne-a vorbit despre lansarea de maine a Societatii Jurnalistilor Profesionisti, al carei presedinte va fi, att despre editia emisiunii 100% in care le-a avut ca invitate pe Andreea Marin si Mihaela Radulescu, cat si despre planurile pe care le are pentru sarbatorile care se apropie.

Ce isi propune Societatea Jurnalistilor Profesionisti?

Aceasta societate se constituie ca o asociatie destinata profesionistilor din noul val si aici ma refer la cei lansati dupa 1989. Se doreste a fi un cadru destinat elitelor, in sensul in care isi propune sa adune acei jurnalisti din Romania care inteleg sa respecte standardele profesiei, indiferent de functia ocupata in ierarhia unei redactii.

Nu suntem ahtiati sa atragem acei ziaristi care beneficiaza deja de notorietate, dar sunt "corigenti" la capitolul deontologie. Printre obiectivele noastre principale se numara creionarea unui profil al jurnalistului profesionist, organizarea primului congres al breslei din Romania, care urmeaza sa aiba loc la Bucuresti, crearea unui centru international de presa din capitala. Mai mult, vrem sa sprijinim solidarizarea jurnalistilor in jurul unor valori majoritar acceptate si sa dovedim ca suntem, intr-adevar, o breasla, nu o suma de "bisericute" fara nici un fel de putere si autoritate cum se intampla in prezent.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.