Scaderea concentratiei de spermatozoizi, cresterea frecventei cancerului testiculelor, malformatii genitale masculine... Iata principalele consecinte ale poluarii alarmante din ultimii ani. Ceea ce afecteaza sexualitatea cuplului si pune sub semnul intrebarii reproducerea.
Noi dovezi se alatura celor care sustin ca a scazut concentratia de spermatozoizi din sperma. "O data cu apropierea de varsta de 50 de ani, concentratia se reduce la jumatate", avertizeaza Pierre Jouanner, responsabil al laboratorului de biologia reproducerii al Spitalului Cochin din Paris. De asemenea, potrivit specialistului francez si altor experti, in ultimii ani, se inregistreaza o crestere evidenta a numarului barbatilor cu cancer al testiculelor sau cu malformatii ale penisului. O alta anomalie frecventa la bebelusi este criptorhidia: testiculele necoborate in scrot. Si trebuie retinut ca aceasta anomalie creste mult riscul cancerului de testicule.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.