Dominic de Habsburg vrea sa vinda Castelul Bran Consiliului Judetean Brasov pentru o suma mai mare de 25 de milioane de euro, iar casa de avocatura care ii reprezinta interesele a trimis, in acest sens, vinerea trecuta, o scrisoare conducerii institutiei judetene.
"Noi am depus, vineri, o scrisoare prin care ne-am manifestat intentia de a discuta posibilitatea vinzarii Castelului Bran catre Consiliul Judetean Brasov, insa pina acum nu a avut loc nicio discutie.... a declarat avocatul Corin Trandafir, de la firma de avocatura Rubin Meyer Doru &Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania. El a precizat insa ca, in cazul in care Consiliul Judetean Brasov este interesat de oferta, firma de avocatura va trebui sa faca o prima oferta Ministerului Culturii, care si-ar putea exercita dreptul de preemptiune la cumparare.

Pe de alta parte, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, spune ca la MCC nu s-a primit nimic oficial prin care sa se solicite scoaterea la vinzare a castelului. In plus, ministrul sustine ca pe o perioada de trei ani Castelul Bran poate fi vindut doar statului roman, in acest sens MCC putind sa-si manifeste dreptul de preemptiune. Dominic de Habsburg trebuie sa pastreze destinatia de muzeu a Castelului Bran pe o perioada de trei ani de zile, pe socoteala lui, probabil asta l-a determinat sa manifeste intentia de a vinde castelul. Totusi, cred ca nu se cunoaste legea, care este clara, castelul nu poate fi vindut pe aceasta perioada de trei ani decit statului roman, iar in acest caz Dominic de Habsburg trebuie sa se adreseze ministerului care are drept de preemptiune", a declarat Adrian Iorgulescu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.