Cercetatorii de la University College London si Imperial College London au descoperit ca sunetele pozitive, cum ar fi rasul sau strigatele de bucurie, au un "raspuns" puternic in creierul ascultatorului, relateaza "The Journal of Neuroscience".
Raspunsul se produce intr-o zona din creier care este activata cand zambim. "Se pare ca este foarte adevarata zicala: razi si intreaga lume va rade cu tine", spune cercetatoarea Sophie Scott. "Se stie de mult ca, atunci cand vorbim cu cineva, ii copiem adesea comportamentul, cuvintele pe care le spune, mimica si gesturile. Acum am aratat ca acelasi lucru se intampla cu rasul, cel putin la nivel de creier", adauga ea.

Echipa a facut o serie de cercetari la care au participat voluntari, a caror activitate din creier a fost urmarita cu ajutorul tehnicii de rezonanta magnetica.
Unele sunete folosite au fost pozitive, cum ar fi rasul sau strigatele de triumf, altele neplacute, cum ar fi tipatul de durere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.