Noua lege a cultelor interzice ofensa publica adusa simbolurilor religioase

Un articol controversat a fost votat de deputati in legea libertatii religioase si a regimului general al cultelor care urmeaza sa fie promulgata de presedintele Traian Basescu.

Articolul 13 suna astfel: "In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase". Referitor la acest articol, am cerut parerea secretarului de stat pentru culte, Adrian Lemeni. Acesta ne-a declarat ca "odata ce legea nu impune si sanctiuni, aceasta prevedere nu ar avea urmari neplacute".

"Noi am incercat sa impiedicam blasfemia"

Cel care a cerut introducerea acestui articol in lege, seful comunitatii musulmane din Romania, muftiul Iusuf Murat, este insa de alta parere. Acesta ne-a declarat pentru Adevarul: "Noi nu am vrut ca in Romania sa se intample precum in Occident, pentru a nu da nastere unor conflicte interreligioase". Nu cumva este abuziva aceasta interzicere, am intrebat?

"Noi am incercat sa impiedicam blasfemia care se aducea oricarei religii. Ne amintim nu numai de conflictul caricaturilor, ci si de cartea si filmul Codul lui Da Vinci"...


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.