Gazele naturale pentru populatie se vor ieftini dupa 1 ianuarie 2007 Factura de gaze naturale a populatiei va scadea cu pana la 2,5% dupa 1 ianuarie 2007, iar ieftinirea se va resimti abia in factura care va fi emisa in februrarie.

"Facturile pentru consumul de gaze naturale al populatiei de dupa 1 ianuarie vor scadea cu pana la 2,5%", au afirmat pentru NewsIn surse din Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).

Oficialii ANRGN au precizat ca pretul final reglementat va fi mai mic cu pana la 5%, insa diferenta dintre acest procent si cel cu care va scadea factura este reprezentata de acciza pentru gazele naturale, care va fi introdusa de la 1 ianuarie, potrivit noului Cod fiscal. Sursele au explicat ca populatia va resimti aceasta scadere abia in facturile emise la mijlocul lunii februarie, care vor reprezenta consumul din luna ianuarie.

Potrivit reprezentantilor ANRGN, aceasta scadere a facturii ar putea fi efectul principal al reducerii pretului de import al gazelor naturale, incepand cu 1 ianuarie 2007, ca urmare a trendului descrescator al pretului barilului de titei pe plan mondial. Totodata, de la 1 ianuarie va fi eliminata prevederea din codul fiscal potrivit careia pentru mia de metri cubi de gaz din productia interna livrat se percepe un impozit de 7,40 de euro.

Pe de alta parte, incepand cu 1 ianuarie, noul cod fiscal prevede introducerea unei accize pentru gazul natural utilizat ca si combustibil pentru incalzire, in valoare de 0,17 euro/gigajoule. Ultima modificare a pretului gazelor naturale a fost operata la 11 noiembrie, cand factura pentru populatia s-a majorat cu 8,5%.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.