Autostrada Soarelui va fi gata in 2009, lucrarile urmand a fi accelerate in acest sens. In schimb, refacerea infrastructurii feroviare va dura cel putin 10 ani, trenurile de mare viteza urmand sa circule in Romania dupa 2017
Autostrada Soarelui va fi gata in 2009, iar trenurile de mare viteza vor circula in 2017 Lucrarile la Autostrada Soarelui vor fi accelerate, astfel incat in maxim doi ani si jumatate vor fi finalizate, a declarat Radu Berceanu, cu ocazia receptionarii lucrarilor pe tronsonul de autostrada dintre Fetesti si Cernavoda. "Pe tronsonul Drajna-Fetesti se va circula de la 1 mai 2007, astfel incat sa fie prins sezonul estival. intre Fetesti si Constanta, portiunea este destul de dificila, atat din punctul de vedere al reliefului, cat si din punct de vedere tehnic, dar se va revizui programul, astfel incat sa fie scurtat termenul de finalizare", a spus Berceanu, citat de NewsIn. El a mai precizat ca, de anul viitor, vor fi incepute lucrarile la centura ocolitoare a Constantei, aceasta facand legatura cu litoralul.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca in urmatorii doi ani vor fi inceputi 800 de kilometri de autoastrada, astfel ca in cinci-sapte ani Romania va avea o retea care ne va permite sa fim aproape de cea europeana. "Multumesc lui Berceanu pentru ca a cheltuit bani si pentru ca va cheltui si in anii urmator", a spus Vladescu, facand referire la fondurile alocate pentru constructia de autostrazi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.