Legea privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta, a trecut de Senat si asteapta sa fie promulgata de presedintele Romaniei.
Cadrul legislativ nou creat ar putea fi un prim pas pentru rezolvarea crizei exodului creierelor. Profesori mai bine instruiti, centre de recrutare a tinerilor cu IQ ridicat, invatamant specializat, materiale didactice alcatuite in ritm cu actualitatea puncte tari ale legii care i-ar putea impiedica pe elevii supradotati sa-si valorifice potentialul in alta parte decat in Romania.

Profesorul Florian Colceag, presedintele Asociatiei non-profit IRSCA Gifted Education, care "antreneaza" copiii cu inteligenta peste medie considera ca invatamantul romanesc castiga o sansa evidenta spre profesionalism. "Transferul de cunostinte si competenta validata la nivel mondial se va putea face si pe piata romaneasca. Legea le va asigura supradotatilor un sistem de programe educative la standarde inalte, furnizate de un institut specializat. Se vor crea centre-pilot in mai multe locuri din tara, unde tinerii vor putea lucra si dezvolta potentialul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.