Reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si cei ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) intentioneaza sa mentina si anul viitor restrictiile de circulatie impuse vehiculelor de mare tonaj pe Drumul National 1, ruta Bucuresti-Ploiesti-Brasov.
MTCT si MAI au elaborat un proiect de ordin prin care este restrictionat traficul greu pe DN 1, de luni pana vineri, pana la 31 decembrie 2007. Fac exceptie de la regula vehiculele grele, pentru care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a emis o autorizatie nominala de circulatie, valabila cel mult sase luni. Acestea sunt acordate doar in cazul transporturilor care nu pot fi efectuate pe alte trasee, din cauza dimensiunilor si a masei ridicate ale vehiculelor sau din cauza existentei punctelor de incarcare-descarcare a produselor, amplasate pe DN 1.

De asemenea, este permis accesul vehiculelor care transporta animale vii si produse perisabile, precum laptele, carnea, ouale sau pestele. Restrictia a fost impusa printr-un ordin emis in 2005 de cele doua ministere, iar prevederile ordinului comun sunt valabile pana la 31 decembrie 2006. Transportatorii au protestat in repetate randuri fata de interzicerea traficului greu pe ruta Bucuresti-Brasov, una dintre principalele cai de legatura intre Ardeal si sudul tarii, inclusiv prin blocarea temporara a DN 1. In urma acestor manifestatii, guvernul a decis in ianuarie 2006 ca traficul vehiculelor grele sa fie permis, de luni pana vineri, intre orele 22:00 si 6:00, pana la finalizarea lucrarilor de refacere a rutei alternative DN1A.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.