Intr-un recent sondaj dat publicitatii, pe baza incasarilor din cinematografele din Bucuresti si din tara, s-au stabilit invingatorii anului 2006 la sectiunea “autohtona”.
Astfel, filmul lui Tudor Giurgiu, "Legaturi bolnavicioase" este lider pe piata in box office-ul filmului romanesc, urmat indeaproape de "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" de Catalin Mitulescu. Pe locul al treilea se situeaza "Lacrimi de iubire - filmul", iar pe patru "A fost sau n-a fost", de Corneliu Porumboiu. "Margo" de Nutu Carmazan se afla pe locul al cincilea, urmat ca numar de spectatori si incasari de filmul lui Radu Muntean "Hartia va fi albastra".

Sa nu uitam ca liderul acestui top eminamente romanesc (filmele straine au adus castiguri mult mai mari si comparativ peliculele mioritice nu au avut succesul de public al acestora) a fost lansat la inceputul anului, iar filmul lui Mitulescu abia in septembrie - deci meritele acestuia nu sunt cu nimic mai prejos si dincolo de "cifre" putem spune ca "Legaturi bolnavicioase" si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" sunt de departe cele mai reprezentative productii romanesti ale anului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.