Academia Romana organizeaza, vineri, o adunare generala in care isi va decerna premiile pentru anul 2004, iar regele Mihai I va primi o medalie cu ocazia aniversarii a 140 de ani de la infiintarea acestei institutii.
Academia acorda in 2006 premiile pentru anul 2004. "Decalajul este datorat unor perioade in care premiile nu s-au acordat", a declarat, pentru NewsIn, Elena Solunca de la Biroul de presa al institutiei. "Speram sa putem recupera acest decalaj", a continuat ea. Premiile se acorda la nivelul fiecareia din cele 14 sectii ale Academiei.

Fiecare dintre aceste sectii acorda intre trei si opt premii. Premiul consta si intr-o suma de bani "jenant de mica", dupa cum a descris-o Solcanu. In schimb "prestigiul premiului este mare", a continuat ea. In 2005, atunci cand s-au acordat premiile pentru anul 2003, fiecare din aceste premii a fost in valoare de 3.000 lei. Valoarea premiilor din acest an inca nu este cunoscuta. In cazul in care premiul revine unei opere sau cercetari realizate de mai multi autori, suma se imparte intre toti cei care au participat la realizarea proiectului. In 2005, de exemplu, cincisprezece autori au impartit unul din premiile Sectiei de filologie si literatura, premiul "Timotei Cipariu" primit de realizatorii lucrarii in patru volume "Micul dictionar academic roman".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.