Astazi, maestrul Radu Beligan implineste 88 de ani. Cu aceasta ocazie ni se pare potrivit sa rezumam, pe cat posibil, activitatea sa artistica. A fost director al teatrului de Comedie (1961-1969), director al Teatrului National (1969-1990), a fost ales Presedinte activ (1971) si apoi presedinte de onoare pe viata (1979) al Institutului International de Teatru. La 27 martie 1977, Radu Beligan este autorul mesajului international pentru Ziua mondiala a Teatrului, difuzat in intreaga lume. Este societar de onoare al Teatrul National I.L. Caragiale,
Co-presedinte, cu Yehudi Menuhin, al Festivalurilor Internationale de Teatru si Muzica organizate de UNESCO (1971-1978).

Printr-un decret al Ministerului Afacerilor Culturale al Frantei, semnat Andra¨ Malraux, Radu Beligan a fost numit membru in Consiliul Superior al Teatrului Natiunilor de sub presedintia lui Pierre Moinet, directorul general al artelor si literaturii din Ministerul Afacerilor Culturale al Frantei. Membru al Academiei LE MUSE din Florenta,
Doctor Honoris Causa al Academiei de Arte George Enescu.

Semnatar al Apelului Artistilor pentru Securitate si Cooperare in Europa (Helsinki,1985), alaturi de Woody Allen, Simone de Beauvoir, Harry Belafonte, Leonard Bernstein, Friedrich Durrenmatt, Dario Fo, Gunther Grass, Norman Mailer, Alberto Moravia, Meryl Streep, Liv Ulman etc.
A fost ales cetatean de onoare al municipiilor Bucuresti, Iasi si Bacau. Nici acum, la cei 88 de ani, nu sta departe teatru. Chiar acum se afla in stadiu de lectura cu spectacolul "Straini in noapte" de Eric Assous, spectacol pe care domnia sa il pune pe scena Nationalului bucurestean avandu-i in distributie pe Florin Piersic si Emilia Popescu. Ar fi multe de spus. Viata artistica a maestrului Radu Beligan nu poate fi cuprinsa in totalitate in acest articol. Este una dintre personalitatile cele mai importante care au contribuit la dezvoltarea teatrului romanesc.

La multi ani, maestre Beligan!