Romanii isi asigura casa, masina sau alte bunuri, dar ignora protectia financiara si asigurarea de viata, pe motiv ca nu vor sa se gindeasca la moarte.

Aproximativ 74% dintre romanii neasigurati considera ca nu isi permit asigurarea de viata, iar 52% sint nehotariti in privinta nivelu-lui de protectie de care au nevoie, potrivit unui studiu al Asociatiei LIMRA.

Asigurarea de viata, inutila pentru tineri

Peste 40% dintre persoanele neasigurate sustin ca le este teama sa nu ia o decizie gresita, iar alti 40% prefera sa investeasca in alte produse financiare. Aproape 30% afirma ca nu le-a fost prezentata nici o oferta de asigurare de viata, in timp ce 20% refuza sa se gindeasca la asigurari de viata, motivind ca este neplacut sa te gindesti la moarte.

Romanii manifesta atitudini diferite fata de protectia financiara si asigurarile de viata, in functie de mediul social, educatie si virsta. "O prima atitudine este tipica tinerilor intre 25 si 35 de ani, care sint preocupati de prezent si considera ca asigurarea de viata si protectia financiara nu sint prioritare la aceasta virsta", sustin reprezentantii ING Asigurari pe Viata.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.