Muncitorii imigranti sunt exploatati in Marea Britanie, lucreaza in conditii periculoase, nivelul salarial este scazut, iar slujbele pe care le obtin sunt sub nivelul de calificare, in pofida contributiei pe care o au la economia britanica, avertizeaza TUC, o confederatie sindicala britanica.

Potrivit editiei electronice de luni a cotidianului The Daily Mail, organizatia sindicala a dezvaluit o serie de "povesti de groaza", inclusiv cea a unui barbat portughez si a sotiei sale insarcinate, angajati la o ferma din Lancashire, unde erau nevoiti sa imparta o locuinta cu alte 17 persoane, iar venitul saptamanal ce le ramanea dupa platirea taxelor era de sase lire pe saptamana, informeaza NewsIn.

Un alt caz prezentat de TUC (Trades Unions Congress) este cel al doua femei filipineze angajate la un azil din Norfolk, unde primeau 75 de lire sterline pe saptamana pentru 80 de ore de munca. "Acesta nu este un cosmar din cartile lui Dickens - aceste fapte se petrec acum si aici, in Marea Britanie", va declara adjunctul secretarul general al TUC, Frances O'Grady, la o conferinta din Londra, potrivit discursului difuzat in avans si citat de cotidianul britanic.

"Muncitorii imigranti au o contributie importanta la economia noastra, la serviciile publice si in viata nationala. Unii au o experienta pozitiva lucrand in Marea Britanie, dar multi dintre acestia se confrunta zilnic cu exploatarea, conditii de munca periculoase si obtin slujbe mult sub nivelul lor de calificare", va spune O'Grady. "Aceste probleme sunt agravate adesea de necunoasterea limbii engleze, a drepturilor fundamentale de care se bucura si de prejudecatile publice", va explica O'Grady.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.